mandag den 28. oktober 2013

5 hurtige

Her er 5 personlige om mig

  1. Ingen hemmelighed at jeg er meget glad for godt håndværk, men jeg er specielt glad for det der kommer fra mellemkrigstiden 20-30-40 det er lige mig.
  2. Jeg har kun boede hos min mor de første 3 år af mit liv. Jeg er opvokset hos min Mormor og Morfar.
  3. Jeg har altid kæmpet med min vægt. Og gør det stadig. Men det er jo nok fordi jeg er temmelig glad for god mad.
  4. Jeg kan være lidt af et Party Animal.
  5. Jeg er meget kreativ, men er mega dårlig til at farvekombinere. Har erfaret at det ikke er noget man kan lærer, det er noget man er født med ØV BØV

50 % RABAT på workshop den 2-3 nov

UDSOLGT

Kære alle i skønne læsere. Jeg holder workshop den 2-3 nov. i københavn. og der er 7 pladser ledige. Dem udbyder jeg nu til under halv pris altså 1000 kr. pr. person for hele weekenden. Den eneste hage er, at jeg minimum afholder det hvis der kommer 5 tilmeldinger. Så tag en veninde, søster eller mor under armen og få en fantastisk hyggelig og lærerrig weekend til en super pris. I kan sy, konstruere eller snitudvikle og der er plads til både nybegyndere og øvede.

I kan læse meget mere om alt det praktiske her og hvad Maria Cecilie Asli Karen Anne Sofie og Christina fik ud af en weekend på howtodofashion

Der har været lidt ballade med min mail ØV BØV så nu har jeg lagt en ny mailadresse på som min nye kontakt mail (den skulle ikke grovsortere til min junk mail) 

Det er først til mølle og betalingen skal ske ved tilmelding.

Jeg håber i vil være med

tilmælding sker til mig på nanna@nimp.dk


søndag den 27. oktober 2013

Smukke gamle kraver

Molly gik og pillede i mit klædeskab forleden dag. Det kan være temmelig irriterende, for efter 10 minutter Ligger alt mit tøj, som oftest, over alt. Men det accepterer jeg, for der er ro mens det står på, og hun hygger sig meget med det. Denne gang fik hun fat i en kasse, som jeg havde glemt alt om. Jeg blev faktisk rigtig glad, da hun kom hen med en gammel krave om hovedet og sagde hat. Det er hæklet og kniplet kravet fra da jeg var barn, samt en enkelt jeg har fra en tur til Stockholm, år tilbage. Jeg tror jeg vil prøve at lave nogle kjoler eller bluser hvor de skal monteres. De er simpelthen for smukke til at ligge i en kasse.












fredag den 25. oktober 2013

workshop i Århus

Så er det kommet på plads. Jeg holder weekend workshop i Århus den 25 og 26 januar. Sikke jeg glæder mig. Det bliver en weekend med konstruktion, kreativitet, syning, tilretning og en masse hygge. Der er frit valg på alle hylder til hvad i vil lave, med det er nemmest hvis det er til jer selv. Jeg kan hjælpe hele vejen rundt.

Prisen for hele weekenden er 2100 Kr. Begge dage er fra kl 9.30 til 17.00 I kan læse meget mere HER om alt det praktiske.


kurset forgår på 

Strandskolen
Nellikevej 1
8240 Risskov

Tilmelding skal ske via mail til nanna@nimp.dk og betaling er via bankoverførelse. konto nr. vil du modtage i en mail sammen med bekræftelsen.






tirsdag den 22. oktober 2013

Palmeblads broderi

Der er flere på Instagram som gerne ville se hvordan jeg lavede et palmeblads broderi til en pude. Jeg vil starte med at sige, det ikke er noget jeg har lært nogen steder, så sidder der nogen der ude og tænker, dét dér er helt forkert, så beklager jeg. Men den måde jeg gør det på fungere for mig.

Det første man skal gøre er at finde et mønster man vil lave. Jeg bruger ternet papir til at lave skabelonen. Det er meget vigtigt at tælle, for tæller man bare lidt forkert så ødelægger det mønsteret og så er der er en masse at pille op.


Jeg bruger en blyant, en farvet kuglepen og en lineal

Så tegner jeg op på papiret. Jeg tæller alle linjer op og giver dem tal. her er det vigtigt at bruge linialen. linjen behøver ikke at gå gemmen alle krydspunkterne på papiret, men start og slut punkt skal ende i et kryds.

Sådan ser mit færdige diagram ud. De grønne kryds er der hvor jeg stikker nålen ned i mit stof.

jeg prøver mit mønster af for at se om den tråd jeg har valgt at arbejde med, kommer til at ligge tæt nok, så man ikke kan se stoffet igennem når broderiet er færdigt. hvis man arbejder men tykkere tråd kan det være at man kun skal bruge hvert andet hul.

Man kan både bruge "rigtig" uld broderi garn og almindelig uld strikkegarn. det "Rigtige" garn svare ca. til pind 4,5. Det stramaj stof jeg bruger her, har 6 tråde pr. cm.

Når man laver sine sting, så må man ikke sy op og med i samme sting, så bliver det færdige resultat skævt at se på.

Så man syr først ned

og så op

på bagsiden ser det sådan ud, på denne måde bruger du mindst garn

man arbejder rimelig længe på sådan et broderi, så for at stoffet ikke travler helt sæt tape på i kanten

husk at når man starter på et nyt palmeblad så stikker man ned i det samme huld som det sidste palmeblad sluttede. dvs. at alle palmeblades kanter bliver syet i de samme huller.

jeg har til denne pude valgt at arbejde med mange nuancer, så derfor arbejder jeg med det "rigtige" uld broderi garn. Jeg har tidligere lavet en ensfarvet og der brugte jeg almindelig uld strikke garn. til pint 5. 


Jeg er ikke færdigt med det endnu, men jeg synes det ser lovende ud.

Jeg har købt alle mine materialer i den garnbutik der hedder Sommerfuglen i københavn.

hvis i synes det er sjovt at broderer så følg med på denne blog der finder jeg rigtig meget inspiration 


søndag den 20. oktober 2013

ny halskæde

Jeg må dele et af mine nye køb med jer. Jeg er svært glad for Ebay, og jeg elsker at byde på de mange sjove ting. 

Denne halskæde var jeg hældig og få, til et hammerslag på kun 105 kr. og selvom jeg måtte betalte 60 kr for at få den sendt, den kom helt fra Pennsylvania, Så synes jeg det er et godt køb. Jeg var meget spændt på om det passede at det var rigtige perler, eller kulturperler som de kaldes, og ikke plastik. Men den er god nok.

Sælger siger den er fra 30erne. ved ikke om det er rigtigt, men den er flot og jeg er meget glad for den.







fredag den 18. oktober 2013

skjortejakke

Jeg har længe gået og ville lave en skjorte/jakke med et revers, som var nemt at sy. Et revers i klassisk forstand kræver en del sy teknisk viden. Nu har jeg så lavet en version som er nem at sy men som stadig ligner et revers og ikke bare en skjorte krave.

Denne version skal lukkes med bælte eller bare stå åben, men jeg har i tankerne at lave en med knapper og store påsatte lommer.













onsdag den 16. oktober 2013

Fransk søm

Jeg har lavet en video af hvordan man laver en fransk søm. Jeg håber i synes om det, for jeg har planer om at lave flere af denne slags.




mandag den 14. oktober 2013

De færdige bukser

Så blev mine 30er bukser færdige. Jeg har valgt at lave dem i en klassisk nålestribet uld. Jeg synes de er blevet fine. Skal jeg lave et til par, og det skal jeg, så vil jeg rykke mine læg et par cm længere ud til tiden. De er helt fantastiske at have på, elsker når bukser ikke sidder under navlen.









tirsdag den 8. oktober 2013

30´erens bukser

alle billeder er fra Pinterest

I 1930erne var bukser til kvinder blevet en del af moden, det var ikke kun noget der blev brugt når der skulle dyrkes sport, men som en del af den daglige beklædning. Tidligere var det ikke nødvendigt for de mere velhavende kvinder at have praktisk tøj. De havde tjenestefolk til det grove. Men i 30erne blev kvinderne mere aktive. De lavede udendørs aktiviteter, og begyndte at få et arbejdsliv. 30rens kvinde vil føle sig fri og selvstendig, dette betyder at dele af mandens beklædning kommer ind i kvindens garderobe.

Bukserne har høj talje og er meget vidde i benene. De er ofte lukket med knapper, da man først i 1933 begynder at bruge lynlås i beklædning.

Jeg er vild med bukse-looket fra 30érne, jeg synes det er så feminint med de vidde bukseben og den høje talje. Så er det også en dejlig kontrast til hvad modebilledet byder på i dag.

Jeg er i gang med at lave et par til mig selv som jeg glæder mig ti at vise jer.


fredag den 4. oktober 2013

Weekend workshop

HUSK at jeg holder workshop weekenden den 2-3 november pris 2100 kr.

kom og vær med se mere HER