tirsdag den 22. marts 2011

Skjorten, del 1


Skjorten er jo en klassiker, og er et af de ældste beklædningsgenstande vi har. Den stammer helt tilbage fra antikken, men dengang var der hverken krave eller manchetter på. Det er på dette tidspunkt mere en slagt undertøj. Det er først i 1700 tallet at skjorten begynder at blive brugt til beklædning, men den bliver ikke knappet foran, som den skjorte vi kender, men pyntet med krøs og blonder. I 1800 tallet ser vi den klassiske skjorteform vi kender i dag, men der er jo sket meget siden. Skjorten er en beklædningsdel der vender tilbage serson efter serson, og ikke mindst i denne serson,  er den i alle mulige farver og former.


her vil jeg giver jer min version af sommerens skjorte.Jeg har fundet dette fantastiske stof på et lagersalg, det ligner lidt bunden af en pool, og minder mig om sommer og ferie i syden.


arbejdstegning af min sommer skjorten

For at lave min skjorte, tager jeg udgangspunkt i en kjolegrunsform. Jeg vil lige vise jer hvordan man flytter et indsnit
 
 
Når man lukker et indsnit og skal åbne det en andet sted, skal man arbejde ud fra pivot punktet. Fra dette punkt kan man dreje indsnittet rundt i en cirkel (360 grader). Man klipper det eksisterende indsnit op, samt der hvor man vil etablere et indsnit.
Derefter lukker man det gamle indsnit, og det nye indsnit vil åbne sig.

 1. Jeg har valgt at lave min prøve model i en billig for, fordi det er vigtigt at mit prøvemateriale minder om det rigtige stof.
 2. Jeg kan ikke lide kraven, så den vælger jeg at at fjerne.
 3. Mit indsnit synes jeg fungere rigtig godt.
 4. Jeg er faktisk rigtig godt tilfreds.
Jeg vil nu lave mit mønster færdig, og skal så til at sy den, jeg glæder mig til at vise jer den færdige i min skjorte del 2.

2 kommentarer:

 1. Jeg kigger ind på jeres blog dagligt for tiden - jeg har for mange år siden selv lært at lave mønstrer, men har ikke brugt det, de sidste 15 år. Når jeg ser jeres blog, så får jeg næsten lyst til at gå i gang igen, men jeg trænger da godt nok til en genopfrisker - desværre bor jeg helt oppe i det nordjyske, så jeg kan ikke lige komme på et af jeres kurser,men jeg har jo mine mapper fra jeg lærte at lave mønstrer, så jeg kan jo gå i gang med at kigge i dem eller bare følge med her - det er utrolig inspirerende:-))
  Lige nu er jeg gået i gang med at sy børnetøj efter simple mønstrer.

  SvarSlet
 2. Hej Randi

  Jeg er gad for at du synes vores blog er inspirerende. Vi elsker at lave den, og det gør det kun sjovere at nogen synes om den. Vi skal nok sørge for at der kommer mere spendende i fremtiden

  SvarSlet