tirsdag den 26. marts 2013

ynglings bøgerJeg vil lige vise jer nogle af mine ynglings konstruktions bøger. Jeg ELSKER bøger om konstruktion og drapering, og jeg tror snart jeg har alt hvad der findes.
Har i nogle Konstruktions bøger som i bruger så må i meget gerne dele det med mig, tænk nu hvis der er nogle som jeg ikke kender:)

Alle de bøger jeg bruger er på engelsk.

1. Denne bruger jeg som Grundbog
2. klassiske draperingsteknikker, god grundbog til drapering
3. Min tilretnings bibel, kan ikke leve uden
4. Japansk gudebog, den første i en serie på 3
5. Japansk draperingsbog, med mange gode ideer
6. Endnu en japansk draperings bog
7. Japansk gudebog nr. 2
8. 
Japansk gudebog nr. 3
                


6 kommentarer:

 1. Uh, tusind tak for tips! Har længe luret på drape drape bøgerne, som ser nogenlunde overskuelige ud for en glad amatør som mig:-) Men hvad med de andre, er de også til at gå til, uden stort kendskab til konstruktion?

  SvarSlet
  Svar
  1. ved ikke lige om jeg fik svarret, meget dårligt net i sommerhus. så undsyld hvis jeg spamer dig med svar:)Godt det kunne bruges. de to´grundbøger er nemme og lette at forstå. Pattern Magic er lidt sværrer men super god inspiration. og tilretningsbogen er meget 80 agtig men SÅ god og nem.

   Slet
 2. Hej Nanna. sidder lige og skulle google et billede af indsnit da jeg faldt over din blog. er selv i gang med en designuddannelse på Teko (professionsbachelor i tekstil, design og formidling -ok hvis du ikke kender den det er den gamle håndarbejdslæreruddannelse der har fået nyt navn og placering) Nå men jeg er i gang med en fordybelsesperiode hvor jeg netop tager udgangspunkt i Pattern Magic 1 og den teknik hun bruger på side 22-25 hvor hun flytter indsnittene til en cirkel på forstykket. jeg har arbejdet videre med teknikken og bla konstrueret kjoler i vævet stof der kan tages på uden at der er åbning ned gennem kjolen, altså som eks. lynlås enten for, bag eller i siden - men hvor åbningen er lagt ind i lommer på forstykket og på den måde skjult fordi de ligger i konstruktionen. efter min egen mening har jeg gang i noget rimeligt stort her, mit problem er bare at min vejleder ikke rigtig forstår det og ligesom ikke synes det er noget. jeg har også haft googlet Tamoko Nakamichi der har skrevet bøgerne og er faldet over en Shingo Sato der har gået på den skole hun har undervist på og helt klart må være hendes elev da hans teknik "transformational rekonstruktion" tydeligt er inspireret af hende. Hvis ikke du har hørt om ham så skynd dig at tjekke ham ud. Vildt spændende. Og han rejser tilsyneladende rundt og underviser i det over hele kloden. nå hvis dette fanger dig så meld tilbage - det kunne være fedt med et par objektive øjne der kunne vurdere om det er noget eller ikke noget det jeg laver. Hun tager altså helt modet fra mig, hende min vejleder :-( hilsen i forårssolen Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susan
   Tak for din kommentar. Det lyder meget spændende det du laver. Jeg vil meget gerne se på det, og komme med input. jeg underviser selv i konstruktion og ved hvor vigtigt det er at man er på "bølgelængde" med sin vejleder, ellers kan det blive en lang proces.
   m.v.h. Nanna

   Slet
 3. De japanske gudebøger står også på min hylde, og de er både imponerende og meget inspirerende.

  SvarSlet
 4. Bøger kan nogle gange være meget tidskrævende at finde - Der udkommer snart nogle om læder & pels ( http://www.skindhuset.dk/produkter/?search=grundbog ) som har været en mangelvare siden alt var brunt

  SvarSlet